Matematică, întrebare adresată de ypsylon9, 8 ani în urmă

intr-un triunghi dreptunghic avem laturele ABC, A este ipotenuza iar B este cateta ce se opune unghiului de 30 de grade.C =120 . rusine sa-mi fie ca am uitat tot, si nu reusesc sa aflu celelalte laturi ale triunghiului. formula care vreau sa o aplic este teorema lui pitagora si iese cam asa:

A²=(\frac{A}{2})² +C²


legislatie: daca C = 120 si B este 30, unde e unghiul drept ? datele nu sunt corecte
ypsylon9: nu neg asta , am zis ca facand un calcul ce-l consider aiurea si "babeste" asa am ajuns la un rezultat care s-a potrivit cu desenul meu .pacat ca nu-l pot uploada.....defat pot ...imd.
ypsylon9: https://imgur.com/a/GkVe8cI

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tavix27
0

pentru a afla A-ipotenuza  poti aplica cosinus unghiului care este raportul dintre cateta altatura si ipotenuza ( C/A)  => C=120  cos30= sqrt(3)/2      => A          avand A poti aplica ori teorema lui Pitagora ori sinus care este cateta  raportul dintre cateta opusa si ipotenuza.    A=138.56      B=69.28


ypsylon9: multumesc , dar se iveste alta problema, daca inlocuiesc in grafic rezultatele tale , nu se potrivesc cu desenul meu
ypsylon9: cu un calcul cat se poate de prost si bajbait ,mie imi iese B 20 sau cel putin asa se potriveste in desenul meu.
tavix27: daca B=20 si C=120 unghiul opus lui B este aprox = 9 deg
ypsylon9: cum fac sa dau o poza?
tavix27: cred copy paste . nu stiu sigur
ypsylon9: https://imgur.com/a/GkVe8cI
Alte întrebări interesante