Istorie, întrebare adresată de catalinarussu638, 8 ani în urmă

intrebari usoare despre Holocaust :(va rog raspundeti-mi)
1. Care tara a avut cel mai multe de suferit?
2. Cand si din ce motiv a inceput ?
3.In afara de Hitler cine mai era implicat in holocaust?
4.Ce facea SUA?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nimeni32
1

1. Polonia a avut cel mai mult de suferit intrucat Polonia era gazda a 3 milioane de evrei care au fost persecutati de politicile nazistilor.

2. Motivul a fost simplu: evreii au reusit sa puna mana pe mai mult de jumatate din mass media, au avut o influenta majora in arta si literatura (negativa in mare parte datorita faptului ca promovau homosexualitatea si sadomasochismul si ridiculizau crestinismul) si au fost acuzati pentru criza economica a Germaniei din perioada 1920-1921, astfel incat Partidul National Socialist care voia sa combata aceste lucruri a castigat foarte multa popularitate in randul germanilor, castigand alegerile din 1932, iar din 1933 (o data cu aducerea lui Adolf Hitler la putere) au instaurat dictatura nazista, reusind sa refaca economia Germaniei reusind sa devina rivala marilor puteri economice ale vremii (Franta, Marea Britanie). intre 1933 si 1940 evreii nu au avut parte de persecutii fizice insa au fost inlaturati din functiile publice pentru a avea cat mai putina influenta in viata publica. Din 1940 se inaugureaza lagarele de munca fortata pentru evrei, si totodata incepe genocidul impotriva evreilor, Holocaustul, care a durat 5 ani, pana in 1945.

3. Principalele tari in care a existat Holocaust sunt Germania si Ungaria. cei doi lideri ai tarilor, Hitler si Horthy, au avut politici de persecutie impotriva evreilor sau impotriva altor minoritati, fiind vorba de o politica nationalista șovinistă. Celelalte state membre ale Axei nu au facut persecutii impotriva evreilor sau au facut insa foarte putine si acestea la presiunea Germaniei. In Romania, regimul lui Ion Antonescu au existat cateva dislocari ale evreilor si tiganilor in Transnistria. Pentru Pogromul de la Iasi, vinovat nu este Antonescu dupa cum a fost rezultatul proceselor de investigatie de la Cernauti si Tel Aviv, ci vinovata este Armata Germana intrucat Iasiul era punct de trecere pentru participarea pe frontul de Est.

4. SUA a asigurat in perioada nazistilor conditii bune pentru evreii refugiati, iarin perioada razboiului. interventia americanilor a fost decisiva pentru infrangerea fascismului in Europa.

Alte întrebări interesante