Religie, întrebare adresată de pamfilealexandru, 8 ani în urmă

Intrebarile de sub text pls

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Georrrrrge
1

Răspuns:

1."Atunci Petru, apropiindu-se de El, I-a zis: Doamne, de câte ori va greşi faţă de mine FRATELE MEU şi-i voi ierta lui? Oare până de şapte ori? Zis-a lui Iisus: Nu zic ţie până de şapte ori, ci până de şaptezeci de ori câte şapte."

(Sfânta Evanghelie după Matei - 18/21, 22)

Aici este vorba de "FRATELE MEU" caruia este normal sa ii ierti orice, oridecate ori, cu conditia sa te asculte si alta data sa nu mai greseasca in felul acela. Daca nu asculta este dat afara din biserica dupa cum scrie in versetele de mai jos :

"De-ţi va greşi ţie fratele tău, mergi, mustră-l pe el între tine şi el singur. Şi de te va asculta, ai câştigat pe fratele tău.Iar de nu te va asculta, ia cu tine încă unul sau doi, ca din gura a doi sau trei martori să se statornicească tot cuvântul.Şi de nu-i va asculta pe ei, spune-l Bisericii; iar de nu va asculta nici de Biserică, să-ţi fie ţie ca un păgân şi vameş."

(Sfânta Evanghelie după Matei - 18/15-17)

Pagan inseamna (printre altele), persoana din afara bisericii. "Iar pe cei din afara ii va judeca Dumnezeu. SCOATETI AFARA DINTRE VOI PE CEL RAU."

(Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel - 5/13)

2. Un exemplu referitor la situația data este atunci când spunem o vorba urata și ne facem un obicei din asta. Trebuie sa greșim de câteva ori spunand acea prostie pentru a ne învața minte ca nu e bine sa o facem.


Utilizator anonim: ajutama terog frumos si pe mine
Utilizator anonim: plizzzz
Utilizator anonim: plizz
Alte întrebări interesante