Limba română, întrebare adresată de burlacuerica86, 8 ani în urmă

Inventeaza o stire meteo!!!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de gigirtustefania30
1

Răspuns:

Furtuni și intensificări ale vântului

Pasajul unui front rece deasupra României va determina intensificări ale vântului în majoritatea regiunilor și averse de ploaie însoțite de descărcări electrice în sudul țării.

Din dimineața zilei de sâmbătă, 14 mai, vântul se va intensifica, mai întâi în nord-est și sud-vest, unde rafalele vor atinge 50-65 km/h, iar ulterior în majoritatea regiunilor. Tot în prima parte a zilei se vor semnala averse slabe în centrul și sud-estul țării.

Începând cu orele prânzului, în special în regiunile sudice vor fi posibile, local, ploi torențiale însoțite de descărcări electrice și vijelii.

Temperaturile vor fi mai coborâte față de ziua anterioară în nord, unde maximele se vor încadra, în general, între 22 și 25 de grade, în timp ce în sud-vest se va atinge, local, pragul de 30 de grade.

Începând cu orele prânzului, în special în regiunile sudice vor fi posibile, local, ploi torențiale însoțite de descărcări electrice și vijelii.

Duminică, 15 mai, vor mai fi posibile furtuni doar în sudul extrem al țării și, izolat, în zona montană. Temperaturile vor atinge 23-25 de grade în centrul țării, 24-26 de grade în nord-est și 26-28 de grade în sud și vest. Vântul va continua să prezinte intensificări, mai ales în regiunile estice.

Alte întrebări interesante