Biologie, întrebare adresată de cristincazac, 8 ani în urmă

Irunchiun nervoase longilu nale. 24. Sistemul nervos consta dintr-un inel nervos format din ganglioni cerebrali situati in re unea esofagului de la care descind doua trunchiuri nervoase:dorsal şi ventral 9 Calculati. • Pe opt sectoare cu dimensiunile de 50x50 s-au numărat 80 râme. După aplicar erbicidelor numărul lor s-a redus pana la 25. Care a fost densitatea ramielor pana după aplicarea erbicidelor? Ce concluzii pot fi trase?​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de banumaria56
1

Răspuns:

Prin intermediul nervilor spinali sistemul nervos central primeste informatii de la trunchi si membre, controland in acelasi timp diverse activitati efectuate de acestea.

Nervii spinali rezulta prin unirea radacinilor spinale ventrale si dorsale, legate in serie, lateral de coloana vertebrala, iar termenul de “nerv spinal” ar trebui utilizat strict numai pentru segmentul scurt de la unirea radacinilor pana inainte ca ramificarea acestuia sa aiba loc. Acest segment, nervul spinal propriu-zis, se descopera la nivelul foramenului intervertebral si este uneori denumit “radacina nervului”.


cristincazac: ms dar sigur e corect?
cristincazac: eu am cerut punctul 9 nu 24 scuze daca nu am mentionat
Alte întrebări interesante