Limba română, întrebare adresată de alexandradoichita1, 8 ani în urmă

istoria baschetului de o pagina urgent am nevoie acum​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de yavne12bea2
2

Explicație:

Povestea baschetului a început atunci când 1891, profesorul educației fizice din Canada, numit James Naismit, care a lucrat la o școală din Springfield, Massachusetts, a trebuit să creeze un nou sport prin ordinul șefului școlii ca fiind o alternativă la fotbalul american și la baseball care dacă au practicat în străinătate iar iarna era imposibil de practicat (foarte rece și zăpadă).

Atunci a decis să creeze un sport care nu a avut contact fizic din cauza posibilelor răniri, mai ales fiind podeaua din lemn și care folosea picioarele,

El a decis să atârne două coșuri de piersici la 3,05 metri de la sol (o măsură care nu a fost niciodată schimbată până în prezent) și jocul a constat în plasarea mingii în coșul adversarului. Logo-ul Startup a creat regulile principale 13 prin care jocul a condus.

Unele schimbări au apărut în curând ca să taie partea inferioară a coșului, astfel încât nu trebuie întotdeauna să întrerupeți jocul atunci când cineva îl marchează. Au fost implementate tabelele, care au dat naștere la recuperări, printre altele.

Jocul a fost foarte popular, iar în 1936 deja debutează ca modalitate olimpică

Regulile de baschet au unele diferențe între NBA și toate celelalte competiții, încercând să obțină unele îmbunătățiri în anumite aspecte, dar tendința este ca aceste diferențe să se estompeze în timp

Există multe tipuri de treceri posibile care pot fi făcute, nu există reguli care să le limiteze, există unele care sunt mai frecvente și de obicei sunt primii care urmează să fie învățați:

Se trece la sân;

Treceți cu o singură mână;

Permis de ștergere;

Treceți în sprijin;

Baschetul este unul dintre cele mai raspandite jocuri sportive din lume. Se caracterizeaza prin finetea, precizia si fantezia exercitiilor tehnice si tactice, prin talia inalta si calitatile fizice deosebite ale jucatorilor. Este o lupta sportiva, care cere spirit de echipa si de sacrificiu, inteligenta si rezistenta nervoasa.

Sper că te-am ajutat și sa fie bine

Alte întrebări interesante