Istorie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Istoria numerelor, vă rogg!!!! Cum au apărut, cine le-a creat , ceva de genul ăsta . La ce erau folosite, vvaa rroogg ffrruummooss #Nu_dati_informatii_inutile÷(

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de gabriellaaaaa
1

Istoria numerelor, se pare ca isi are inceputul in Orientul Apropiat, cand cei care tineau evidenta  posesiunilor cetatenilor, adica ce si cat detinea fiecare, nestiind sa scrie, se foloseau de diferite modele facute  din lut .

Mai tarziu au aparut simboluri specifice pentru fiecare obiect detinut: painile erau reprezentate prin conuri de lut, iar bautura prin alte forme specifice.

Dupa un timp, in Mesopotamia s-a gasit o solutie mai eficienta pentru a tine evidenta bunurilor , inlocuindu-se formele de lut cu desene, de exemplu cerculetele ,care erau tot atatea cat era continutul unui pachet din lut pe care il detinea o persoana. Daca persoana detinea un " pachet" din lut, in care erau noua paini,pe invelisul pachetului din lut ,erau desenate9 cercuri!

Apoi, corespondentii contabililor de azi,  au creat un set de simblori scrise pt numere, fiecare simbol reprezentand un anume tip de bunuri.

Aceste simboluri antice, inventate de functionarii din vechime pentru a calcula impozitele si pentru a tine evidenta bucurilor cetatenilor, reprezinta stramasii numerelor de azi .



Utilizator anonim: Mulțumesc mult
gabriellaaaaa: Cu multă plăcere
Alte întrebări interesante