Istorie, întrebare adresată de bibi3796, 8 ani în urmă

IV. Menţionează câte o asemănare şi o deosebire intre civilizația egipteană şi cea mesopotamiană; • oraş-stat şi imperiu.​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AlexandraF
5

Asemănare între civilizația egipteană și cea mesopotamiană: ambele civilizații au înflorit datorită râurilor ce le-au străbătut teritoriul: Nilul în Egiptul Antic și Eufrat și Tigris în Mesopotamia.

Deosebire între civilizația egipteană și cea mesopotamiană: structurile politice erau diferite în cele două țări. În Egipul Antic, oamenii credeau că faraonul lor era un zeu și se abțineau să-l privească direct, în timp ce cetățenii din Mesopotamia nu considerau regele sau succesorii lui ca fiind divini.

Asemănare între oraș-stat și imperiu: Atât orașul-stat, cât și imperiul, sunt teritorii populate de oameni, delimitate de frontiere.

Deosebire între oraș-stat și imperiu: Orașul-stat este un stat format din teritoriul unui oraș, ce dispune de autorități politico-administrative proprii, iar imperiul este un stat monarhic cu tendințe expansioniste, condus de către un împărat.

Informații despre istoria Egiptului Antic poți afla de aici: https://brainly.ro/tema/3393831

Spor la teme!

#SPJ1

Alte întrebări interesante