Franceza, întrebare adresată de andreirodica37543, 8 ani în urmă

Jeunes en manque de sommeil.​Traduceți în romana .

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de elixphire193
1

Tineri suferind de lipsă de somn

Institutul național de prevenție și de educație a sănătăți (INEPS) publică des studii despre somnul tinerilor în Franța.

Două studii făcute în 2010 zic/arată că mulți tineri francezi nu dorm destul. Cei cuprinși între vârsta de 15 și 19 ani dorm în medie 7h37, atunci când ar trebui să doarmă în medie 8h24 pe noapte. 1 tiner din 3 nu doarme destul iar mulți dintre ei sunt insomniaci : 12 % din tineri au multe dificultăți în a se culca. Altminteri, somnul este indispensabil pentru a putea gândi, se concentra și nu se îmbolnăvi. A dormi bine crește creativitatea, imaginația, capacitatea de a inventa. Este de-asemenea o condiție esențială pentru putea face față emoțiilor sale și, prin consecință, de a fi într-o stare de bună dispoziție.

Utilizarea excesivă a ecranelor (televizor, smartphone, tabletă, etc.), activitățile sportive făcute seara, băuturile care induc agitație precum ceaiul sau cafeaua agravează în marea parte a cazurilor probleme de somn. În schimb, a face sport în timpul zilei, a lua o masă de seară legeră, a citi, a încerca să te relaxezi și să te pregătești să visezi, ajută în a te adormi...fără să trebuiască să numeri oile.

Alte întrebări interesante