Limba română, întrebare adresată de danielungureanu253, 8 ani în urmă

JURNALUL CU DUBLA INTRARE Transcrie din primul fragment enunturile în care este descris corbul, apoi notează impresiile tale despre acest personaj Descrierea corbului Părerea mea din textrul minunata calatorie a lui Nils Holgersson prin Suedia​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MonicaN
15

Citim cu atenție fragmentul din textul Minunata călătorie a lui Nils Holgersson prin Suedia de Selma Lagerlöf pentru a putea identifica enunțurile în care este descris corbul și a le transcrie în jurnalul cu dublă intrare.

Apoi putem nota impresiile noastre despre acest personaj corbul Bataki:

După părerea mea, corbul este într-adevăr o pasăre foarte inteligentă, deoarece corbii sunt păsări foarte jucăușe, pot imita vorbirea umană, folosesc diferite gesturi și se adaptează ușor.

Ne amintim:

Atunci când trebuie să exprimăm o opinie și să o argumentăm putem folosi anumite expresii precum: în opinia mea, părerea mea, în primul rând, în al doilea rând, conform, în concluzie, astfel etc.

Mai multe informații despre Minunata călătorie a lui Nils Holgersson prin Suedia de Selma Lagerlöf și scrierea imaginativă găsești aici: https://brainly.ro/tema/9664828

Succes și spor la lecții!

#SPJ1


enachenicoleta2005: scuze dar descrierea Corbului unde este?
Alte întrebări interesante