∑(k+1)(k-2)(k+3) URGENT!!!!
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
( k + 1) · ( k - 2 ) · ( k +3) = ( k² - k - 2) · ( k +3) =
= k³ - k² - 2k + 3k² -3k - 6
= k³ + 2k² - 5k - 6 pentru suma folosim formule:
↓ ↓ ↓ 6 de n ori
[n( n +1) /2]² n( n +1) /2
↓
n · ( n +1)·( 2n +1) /6
= k³ - k² - 2k + 3k² -3k - 6
= k³ + 2k² - 5k - 6 pentru suma folosim formule:
↓ ↓ ↓ 6 de n ori
[n( n +1) /2]² n( n +1) /2
↓
n · ( n +1)·( 2n +1) /6
denisadenny4341:
NU VREAU METODA ASTA
Alte întrebări interesante
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă