Limba română, întrebare adresată de miguel12311, 8 ani în urmă

K. B. Bradley- "Razboiul care mi-a schimbat viata" Rezumat

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de atenamaria90
69

Ada este o fetita schiloada care toata viata ei pana la varsta de doisprezece ani a stat in camera ei, inchisa de catre mama sa. Ada privea pe geam la oamenii care ii faceau cu mana si tânjea dupa libertate. Fratele ei, Jamie era mai mic si sanatos, el mergea la scoala si avea voie afara cu prietenii. Mama Adei nu o lasa afara de Ada pt ca ii era rusine cu ea.

Intr-o zi se anunta razboi, iar copii trebuiau dusi la tara pentru a fi in siguranta. Acolo in oras, se anunta ca vor fi bombardati.

Ada si Jamie,fara acordul mamei lor careia nici nu ii pasa de ei, fug de acasa si iau un tren ( impreuna cu alti copii) spre tara. Ei ajung intr-o gara unde erau repatizati la casele oamenilor ce aveau sa le poarte de grija pana la terminarea razboiului. Pana la urma Ada cu Jamie, ajung la casa unei doamne singure ( sotul ei murise) pe nume Susan. Susan era buna la suflet si ii va oferi Adei o viata adevarata. In timp Ada era cu totul alta fata si umbla cu carje pe unde vroia ea.

Dar intr-o zi mama lor veni dupa ei si in ciuda rugamintilor copiilor de a ramane la Susan, mama lor ii lua acasa. Acasa erau aceleasi conditii, iar Ada nu se mai putea obisnui. Orasul incepea sa fie bombardat. Atunci Ada cu Jamie au fugit iar de acasa iar pe drum spre gara s-au intalnit cu Susan care i-a imbratisat si s-au intors la Susan acasa. Dar pe casa fu aruncata o bomba iar acum casa era bucati. Susan le spuse copiilor ca daca nu ar fi pleacat in cautarea lor, ar fi fost si ea sub daramaturi.

Sper ca te-am ajutat!!

Răspuns de tudorachebiancotac17
31
Ada,o fetita oloaga,este chinuita de mama sa si neiubita de aceasta.Intr-o zi,ea fuge cu fratele ei,James,cu un tren deoarece toti copii sunt alungati din acel oras datorita razboiului.Acolo o intalneste pe miss Sara(nu mai stiu cum o cheama ,o gasesti repede in carte) care ii ia si ii ingrijeste.Aceasta are dreptul sa iasa din casa,unde gaseste un cal si invata sa il calareasca asa oloaga cum este.Fratele ei James este pedepsit pe catre profesoara si intruchipat drept diavol deoarece scrie cu mana stanga.Domnisoara rezolva problema si ii schimba invatatoarea.Timpul trece si domnisoara incepe sa ii iubeasca pe cei doi copii,la fel si ei pe ea.Intr.o zi dupa ce Ada vine de la calarit da de mama ei care vine sa ii ia acasa.Ajunsa in vechiul oras ,mama ei vrea sa o inchuda in dulapiorul cu gandaci dar Ada se impitriveste.Cand mama ei pleaca de acasa,aceasta isi gaeeste certificatul atat al ei cat si al lui James si fug impreuna catre casa domnisoarei.Norocul le surade deoarece domnisoara venise dupa ei.Ghinionul apare insa deoarece bombele incep a se abate asupra orasului.S.au adapostit intr.un loc special pt razboi.Ajunsi la casa domnisoarei,obsetva ca casa lir a fost zdrobita de o bomba.Oamenii din sat le doneaza bani si domnisoara ii adopta,traind fericiti.


Sper ca te-am ajutat.
Alte întrebări interesante