l x-1 l + l x²-1 l + l x³-1 l =0
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
3
ptr. x-1 ≥ 0 x ≥ 1 | x-1| = x-1 |x² - 1| = x² - 1 |x³-1| = x³ - 1
x -1 + x² - 1 + x³ - 1 =0
(x-1)(1 +x + 1 + x² + x + 1) = 0
(x -1 )( x² + 2x + 3) = 0
x-1 = 0 x1 = 1
x² + 2x + 3 = 0 x2 = -1 + i√2 x3 = -1 -i√2 x2, x3 ∉ R
ptr. x - 1 <0 x < 1
1-x + x² - 1 + 1 - x³ = 0 x³ - x² + x -1 =0 (x-1)[x(x+1) + 1] = 0
(x - 1)(x² + x + 1) = 0 x∉R
x -1 + x² - 1 + x³ - 1 =0
(x-1)(1 +x + 1 + x² + x + 1) = 0
(x -1 )( x² + 2x + 3) = 0
x-1 = 0 x1 = 1
x² + 2x + 3 = 0 x2 = -1 + i√2 x3 = -1 -i√2 x2, x3 ∉ R
ptr. x - 1 <0 x < 1
1-x + x² - 1 + 1 - x³ = 0 x³ - x² + x -1 =0 (x-1)[x(x+1) + 1] = 0
(x - 1)(x² + x + 1) = 0 x∉R
Răspuns de
1
Un modul este pozitiv sau zero, deci suma a trei numere ne negative este zero daca toate sunt zero, ori x=1 e singura valoare care anuleaza simultan cele trei module. Deci solutie unica x=1.
Alte întrebări interesante
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Chimie,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă