Biologie, întrebare adresată de CătălinaM2000, 9 ani în urmă

La ce imi servesc in viata cunostintele de la lectiile de biologie?dau 99 puncte

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de marcyflower
2
În viața de zi cu zi este folositoare cunoașterea anumitelor informații învățate la școală,mai ales cele de la ora de biologie.
De exemplu este bine sa știm cât de importanta este profilaxia și prevenirea apariției agentilor patogeni. Aceasta se realizează printr-o igiena impecabila și o alimentație echilibrata și bogata în nutrimente.
Cunoastem si ce boli isi pot face aparitia in cazul nerespectarii acestor notiuni de igiena si alimentatie,dar si cum ne putem vindeca si la ce doctori putem apela.De asemenea, în caz de nevoie este bine sa știm cum se poate lua un pulsul unei persoane aflate la ananghie sau chiar pe al nostru.Acesta ajuta la aflarea semnelor vitale.
Dacă totuși avem de a face cu o rana ce poate pune în pericol viața cuiva,la ora de biologie aflam cu se aplica un garou ,în funcție de vasul de sânge ce este afectat.Daca persoana respectiva pierde mult sânge, putem menționa și ce fel de transfuzie îi poate fi făcută,fiind învățați la anatomie noțiuni de cardiologie elementare.Anatomia ne ajuta în viața cotidiana,deoarece ne studiem propriul corp,dar zoologia ne poate ajuta la protejarea faunei și mediului înconjurător.
Sper ca te-am ajutat! Spor :D

Macoveistefan: bun eseu!
marcyflower: Mersi :)
CătălinaM2000: mersi
CătălinaM2000: cred ca o sa iau 10
CătălinaM2000: ms mult de tot
marcyflower: Cu mare drag ♡
Răspuns de Macoveistefan
3
                            BIOLOGIA.
                                 AJUTOR ÎN VIAȚĂ



    În viața de zi cu zi biologia ne este utilă pentru a ne ajuta în viată.
   De exemplu în care  în urma unui accident o persoană este ranită la mană si sangerează, dc. stii să aplici un garou pană la sosirea unui echipaj de urgență, acest lucru e de folos. În acest moment e bun să stiicum se ia pulsu... Dacă ai un butuc devie, și vrei să ai mai mulți, ce faci? În această situație e util să stiicum poți îmulții via; prin butăsire, altoire...Sau cum poți să eviți agenții patogeni, adică prin mencinerea igenei, evitand astfel anumite boli, care, bineînceles le poți evita și dc. nu le-ai evitat să stii la ce doctor să mergi ca să te ajute în vindecarea bolii.La biologe aflii cum poți săte menții sanatos si printr-o alimentație echilibrată, bogată in vitamine dar și consumul moderat de grasimi, sare,zahar și neconsumarea excesiv a bauturilor alcoolice si totală a etnobotanicelor( droguri).La zoologie aflăm cum ajutăm natura si cum oputem proteja.
     În concluzie biologia ne ajută indomeniul plantelor, zoologia in protejarea si ajutarea naturii si anatomia prin cunoasterea corpului uman si a bolilor acestuia, dar si cum putem trăi sanatos.

Cuplăcere!
:)

CătălinaM2000: multumesc mult
Macoveistefan: nu ai pt ce!
Utilizator anonim: bv!:)
Macoveistefan: ms.
Utilizator anonim: Puteai sa scrii si despre veterinar
Utilizator anonim: Medicina veterinara
Alte întrebări interesante