Studii sociale, întrebare adresată de andreeațuțu, 8 ani în urmă

La civica îmi trebuie pt luni dimineață pls

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Anonim888666
4
a) Prin autoritate se-ntelege:
1.dreptul de a comanda de a da dispozitii sau de a impune ascultare
2.Institutia statului competenta sa ia masuri si sa emita dispozitii cu caracter obligatoriu reprezentant al unei asemenea institutii a statului
3. Prestigiul de care se bucura cineva sau ceva; persoana care se impune prin cunpstiintele sale , prin prestigiul sau.
Deci autoritatea este puterea bazata pe prestigiu si respect, exercitata in mod legitim de catre cei care au dreptul sa o faca.
b) Da avem nevoie de autoritate deoarece de-a lungul timpului aceasta a contribuit la progresul umanitatii. Autoritatea se intemeiaza pe traditie si legi iar fara acestea lumea ar fi in haos.
c) Calitatile personale confera cuiva autoritate. Exista persoane care au calitati exceptionale inspira celorlalti incredere atasament si ascultare si care reprezinta autoritati incontestabile.Asemenea persoane pot fi conducatori politici dar exista si alt fel de personalitati culturale stiintifice sportive despre care se spune ca sunt autoritati intr-un domeniu de activitate. Persoana cu autoritate nu are voie sa apeleze la forta. Ea se afla intr-o pozitie care ii permite sa dea ordine iar dreptul sau de a comanda e recunoscut si acceptat de ceilalti.
d) nu toti accepta autoritatea cuiva sau autoritatea statului dar cei care o accepta, o accepta datorita principiilor morale, sociale si datorita constiintei

andreeațuțu: Mulțumesc, mult
Alte întrebări interesante