La exercitiul c,daca s-ar da de exemplu doua paranteze egal cu un numar,ai putea sa faci tot cu formula f(x)= (x-x1(x-x2)...Daca nu,ar mai exista o alta varianta in afara de a te folosi de faptul ca o radacina e -1?(de la B)
Anexe:
halogenhalogen:
Daca f e cu 2 paranteze rezulta direct x1+x2=-b/a. Nu mai e nimic de calculat
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
0
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Relatiile lui Viete :
x1+x2+x3=S =-b/a in acest caz S=2
x1x2+x1x3+x2x3=SP =c/a in acest caz:SP=2
x1x2x3=P=-d/a in acest caz P=1
(x1+x2)(x1+x3)(x2+x3)=(x1+x2+x3)(x1x2+x1x3+x2x3)-x1x2x3=
=S×SP-P=2×2-1=4-1=3
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Evaluare Națională: Lb. Română ,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă