Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

La Limba romina avem modulul Istoria si avem eseu :
"Cultura greaca si elenistica" Cl.5 va rog mult repede..(99 puncte)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Flash1
11
Civilizatia greaca a iesit din lunga perioada a Anilor Intunecati ca un teritoriu mic, in special format din comunitati de gospodari in stare sa-si asigure existenta. Aceste comunitati au fost capabile sa sustina un oras care servea ca centru civic, spatiu de intrunire si refugiu pentru vremuri grele. Orase ca Atena, Sparta, Corint si Teba au fost numele in jurul carora s-au format si micile orase state ale lumii grecesti.Civilizatia greaca
Răspuns de motanudeea
9
       Literatura greaca este foarte bogata si extraordinara numai prin numarul enorm de scriitori greci. Din pacate cea mai mare parte a literaturii antichitatii s-a pierdut. Suportul pe care se scria era pergamentul, cartile de tip codex au aparut abia in epoca romana. Literatura greceasca antica era destinata literaturii orale, lucrarile fiind concepute sa fie ascultate de un public. Poezia cantata si acompaniata de flaut sau de lira era cea mai intalnita. Nu exista sarbatoare fara poezie, fiind invitati cel putin doi poeti. 
      Genul poetic a inflorit in epoca elenistica cand s-au inmultit si bibliotecile, cea mai importanta fiind Biblioteca din Alexandria.
      Teatrul isi are originile in reprezentatiile rituale consacrate zeului Dionysos. Genul dramatic era cel mai apreciat. 
       Proza istorica si filozofia au aparut destul de tarziu, abia prin secolul VI i. Hr.
      Preocuparile de ordin stiintific nu ocupau un loc bine definit, ele fiind insotite de speculatia filozofica. Adevaratul creator al metodei stiintifice bazata pe experiment a fost Aristotel.

motanudeea: cpl
motanudeea: :)
Alte întrebări interesante