Fizică, întrebare adresată de 200000002, 9 ani în urmă

La școală ne cere definițiile magnetice și totul despre magneți si eu nu am fost la lecția predata ma ajutați !!!:'(

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de amsc
8
Magnetul este un minereu care atrage metalele. Acest fenomen se numeste magnetizare. Magnetul are doi poli: polul nord si polul sud sau polul negativ si polul pozitiv. Un obiect care a fost magnetizat poate magnetiuza la randul sau alt metale. 

COROANA?

amsc: Cu placere
angelforyou9401: Câmpul magnetic este o mărime fizică vectorială ce caracterizează spațiul din vecinătatea unui magnet, electromagnet sau a unei sarcini electrice în mișcare. Acest câmp vectorial se manifestă prin forțele care acționează asupra unei sarcini electrice în mișcare (forță Lorentz), asupra diverselor materiale (paramagnetice, diamagnetice sau feromagnetice după caz). Poate fi măsurat cu magnetometrul. Mărimea care măsoară interacțiunea dintre câmpul magnetic și un material se numește susceptibilitate
angelforyou9401: Încă din secolul al VI-lea î.Hr., filozofii greci descriau și încercau să explice proprietățile mineralelor ce conțineau magnetit, tip de mineral găsit în regiunea Magnezia (Thesalia), de unde și numele mineralului.

Acul magnetic care „arăta sudul” este menționat pentru prima dată în secolul al XI-lea î.Hr. ca fiind folosit în China, însă de-abia din secolul al XII-lea d.Hr. se utilizează în mod curent busola în navigație.

Detaliu din Epistola de magnete
Unul dintre primii învățați europeni c
Răspuns de Utilizator anonim
2
magnetul -atrage obiecte din fier (aluminiu este metal și nu este atras de magnet)
denumirea de magnet provine de la regiunea ,,Magnesia,, Asia mică -Turcia de astăzi.
regiunile din capătul magnetului unde se manifestă mai intens prop magnetice se numesc poli:NORD si SUD.(asemănător polilor geografici)
Polii magnetici nu pot fi separati.Prin tăierea unui magnet bară in două se obtin doi magneti fiecare cu cei doi poli.magnetii pot fi : permanenti și temporari sau după proveniență : naturali și artificiali.După forma lor: bară,disc,potcoavă,ac magnetic.
magnetii orientati cu polii de aceeasi nume se resping și cei de poli diferiti se atrag .
pentru clasa 6 cam e de ajuns(minim) pentru clasa 8 sunt doar cunostinte introductive.
Alte întrebări interesante