Limba română, întrebare adresată de popescumarius046, 8 ani în urmă

La vremea adolescentel şi a tinereții, in România ceaușistă a anilor '70 şi '80, eu puneam pe primul loc nibilitatea pentru lectură. Eram convins că intre cel care citesc şi cei care nu citesc se trasează linia de demarcaţie umanitate şi contrariul ei. N-aş fi luat cu mine in ruptul capului pe o insulă pustie o persoana nededată lecturii, macar de-ar fi fost Marilyn Monroe. Aș fi ales, in loc, o carte. Probabil şi din cauza felului in care arata lumea in care mevoit să trăiesc şi să cresc, mi se părea că a te refuza cărţilor inseamnă să-ți ratezi unica şansă de a accede la sau mâne in umanitate.[...] imp, m-am convins că există şi oameni citiți de o calitate jalnică şi inculți" admirabili. E o crasa banalitate, pe care vand o anumită formație, o descoperi cu greu. Uneori, niciodată. Lectura nu-ți dă nimic de-a gata. Nu e o certitudine, o misiune. O şansă.

Redactează un eseu de 15-20 de rânduri in care să iți exprimi părerea despre importanţa lecturii in viața unui cent, valorificând informațiile din textul dat.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AlexandraF
7

In primul rand, pentru a putea realiza un eseu in care sa-ti exprimi parerea cu privire la importanta lecturii in viata unui adolescent trebuie sa tii cont de structura acestuia: introducere, cuprins (sustinerea tezei/ipotezei), incheiere.

Citeste atent textul dat si gandeste-te care sunt pentru tine principalele motive pentru care este important sa citesti.

Un exemplu de eseu:

In opinia mea, lectura in viata unui adolescent are o importanta semnificativa din mai multe puncte de vedere.

In primul rand, cititul imbogateste cultura generala, prin acumularea de cunostinte ti se deschid alte orizonturi, asa cum este subliniat si in text “intre cei care citesc si cei care nu citesc se traseaza linia de demarcatie intre umanitate si contrariul ei”.

In al doilea rand, lectura te formeaza ca si persoana, te ajuta sa cunosti viata, iubirea, te educa si disciplineaza. O persoana care citeste se poate integra in orice grup social si multumita cunostintelor sale poate purta orice discutie, chiar se va face remarcat.

In concluzie, cititul face viata mai frumoasa, mai usoara, face bine atat sufletului, cat si psihicului. Indemn pe oricine, de orice varsta, sa citeasca pentru a avea o lume mai buna, pentru a crea un viitor mai luminos pentru noi toti!

Un alt exemplu de eseu pe aceeasi tema poti citi aici: https://brainly.ro/tema/931182

Spor la teme!

#SPJ1

Alte întrebări interesante