Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Lacomului cit sa-i dai,el nu zice ba.
Explicati acest proverb in 10 rinduri

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
2
Omul lacom este omul avar fara scrupule care nu imparte cu semenii sai nimic din ce are.El din ce strange vrea sa aiba si mai mult.Unii din cauza lacomiei ajung sa se izoleze de cei din jur
Răspuns de Utilizator anonim
3
Persoana care este lacoma nu are limite. Ea, avida de posesiune considera ca oricat ar avea nu i ar fi de ajuns; oricat ar primi ar mai primi si mai mult. De ce oare? Unii oamenii de stiinta au considerat ca acest caz prihologic s ar fi datorat anumitor intamplari din copilarie cand respectiva persoana ar fi fost privata/ s au i s ar fi fost inoculat in mod negativ anumite raportari neclare fata de persoane, situatii sau obiecte: stare de fericire, multumire, avere, obiecte, putere etc. 
O intrebare ne tot bantuie uneori: aceste persoane pot fi vindecate? In general raspunsul este in mare parte negativ. Pentru a l  ¨vindeca¨ trebuie ca terapeutul sa cunoasca indeaproape pacientul, sa aloce mult timp de convingere si sa i creeze o ambianta de incredere, siguranta si speranta fata de acesta atitudine deplasata.
In caz contrar, trebuie sa se evite confruntari verbale sau situationale cu aceste persoane in anumite conjuncturi ce pot aparea cu privire la obiectul sau situatia de care este dependenta.

Utilizator anonim: multumesc
Alte întrebări interesante