Limba română, întrebare adresată de stefandarius476, 8 ani în urmă

Laleaua şi ploaia O zi de primăvară în grădină. Norul Călător şi mica lalea însetată. Rugămintea lalelei adresată norului. O ploaie binefăcătoare. Recunoştinţa lalelei.

Vă rog frumos faceți un text/compunere despre ce am scris mai sus​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Ochelaristux
1

Răspuns:

Laleaua si ploaie

Era o zi frumoasă de primăvară. Demult nu mai plouase. In grădina casei mele pe lîngă florile viu colorate de primăvară mai era si o lalea, ultima lalea ce părea un pic necăjită, așteptând ultimul nor de ploaie inainte de a pleca.

Deodată laleaua si-a ridicat privirea spre cer si a văzut un nor trecător. Ea a cerut norului sa dea cateva picături de ploaie pentru că este foarte însetată. L-a rugat să nu treacă peste ea pentru că nu mai are mult pînă îi trece vremea. Norul a ascultat-o și a trimis din ceruri cea mai frumoasă ploaie .A avut grijă pentru că nu voia să rupă petalele lalelei.

Toate florile din grădina au început să cânte și să se bucure de aceea ploaie binefăcătoare .Laleaua a ridicat privirea către nor iar cu o plecăciune i-a mulțumit stiind că în curând totul se va termina. Știa că la anul va reveni cu mândrie și va infrumuseța curtea împreună cu surorile ei și cu vecinele ei, florile viu colorate.

sper să te ajute și sa-ti placă!


stefandarius476: mersi tare mult
Ochelaristux: cu plăcere
Alte întrebări interesante