Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Lebedele după

Domnea odată un rege care avea 11 fii și o fată pe nume Eliza când mergeau la școală ce ai 11 prinți scriau cu creioane de diamant pe tăblițe aurite și țineam minte tot ce învățau sora lor Eliza stătea pe un scaunel ciobli in stâncă răsfoind o carte prețioasă văduv fiind regele sa căsătorit cu o regină rea care nu iubea copiii ea a trimis-o pe Eliza la niște țărani alungându-i și pe prinț . zburați ca păsările fără glas lea spus regina vrăjitoare Prinții s au transformat în 11 lebede frumoase Ce poartă coronițe și au zburat în văzduhul azuriu.
când a împlinit 15 ani Eliza a fost chemată la castel umilită de frumusețea fetei regina sa înfuriați a luat trei broaștele lea sărutat și a spus cele dintâi când vine la baie urcă te pe capul ei să se facă proastă ca tine așează te pe frunte -a ei ia spus celei de a doua să devină urâtă ca tine! așează de pe inimă ia șoptit cele de a treia să îi facă pe toți să sufere când a ieșit fata din baie locul broaștelor au rămas pe apă trei flori roșii de mac fiindcă Bună tata fetei Rupea orice vrajă furioasă regina a frecat cu zeamă de nucă a înnegrit o avea încâlcit părul ca să nu mai fie recunoscută plângând Denisa A fugit în pădure să așezat la mușchiul moale și a adormit dimineață am mers la un lac și să a spălat apoi se întâlni cu o bătrână pe care a întrebat tu dacă ai văzut pe prinți Nu a spus bătrânica dar ieri am văzut 11 lebede pe deasupra râului mergând pe firul apei Lisa a ajuns de la malul mării a zărit la Orizont 11 lebede scuturând uși aripile lungi și albe la asfințit le au căzut aripile iar în fața Elis au apărut prinții marele a fost bucuria revederii Noi suntem Lebedele numai cât stă soarele pe cer a spus Fratele cel mare la apus ne recăpătăm înfățișarea omenească și atunci trebuie să fim pe pământ la astfel am cădea Din văzduh trebuie să transferăm marea până la locuința noastră mâine ne vom pleca și te vom duce noi pe aripi bine încuviință Eliza frații au împletit o las că din stup unde au așezat o prințesă au zburat până au ajuns la peșteră sunt sigură că Dumnezeu îmi va arăta cum să vă scap de vrăjitoarea mamei noastre vitrege gândi Eliza în vis ia apărut o zână strălucitoare îi poți salva pe prinții tăi vezi aceste urzici chiar dacă mâinile tale se vor umple de bășici usturătoare trebuie să le culegi și să le strivești cu picioarele și să obții niște fire din care vei putea țese 11 tunci cu mâneci lungi le vei arunca pe stele BD iar Vraja se va destrăma până atunci nu trebuie să vorbești deoarece fiecare cuvânt prostit va face rău fraților tăi fata sa trezit sau rugat Apoi a început să culeagă urzicile cu tălpile goale și plină de bășici la zdrobit plângând de durere a obținut firele apoi sau apucat de țesut când îți stea a doua cămașă în fața a apărut un tânăr Cry zicând Vino cu mine dacă ai suflet bun pe cât ești de frumoasă te voi îmbrăca numai în mătase și o să îmi fie crăiasă .
craiul a adus o la castel apoi a vestitul logodna lor.
a adus o în Odăile ei spunând ui Iată lucrurile de care te ocupai te vor înveseli poate realiza a surâs îmbujorată craiul a îmbrățișat o apoi aveți titlul nunta noaptea țesea la atunci însă când să înceapă pe a șaptea nu am mai avut Fire a pornit spre cimitir unde a văzut niște vrăjitoare a spus o rugăciune a cules urzicile dar un slujitor a văzut o și a încercat să îl conving pe crai că fata este vrăjitoare în sufletul Craiului a încolțit îndoiala.
Soy județe poporul spuse el comandă să fie arsă pe rug a fost aruncată în temniță bucuroasă că era odată urzicile și tu în chilie fată așa venit în fire apoi a continuat lucrul dimineață oamenii erau la poartă orașul Să o vadă pe presupusa vrăjitoare arzând însă fata continuă să împletească firele verzi de urzică uitați o fi vrăjitoare spuse mulțimea reprezinte la ea dar cele 11 lebede au sosit un zbor și au apărat o uimiți oamenii sau dat înapoi este somn ceresc e nevinovată șoptesc câțiva oameni ajuns Olaru Eliza a reușit să arunce toate cele 11 tunci peste lebede de o dată a apărut 11 tineri prinți doar cel mic avea o aripi în loc de braț deoarece tunica la care lucrase pe drum avea numai o mânecă Acum pot să vorbesc Trică Elisa sunt nevinovată văzut tot ce sa întâmplat poporul se închinat în fața ei obosită Eliza a căzut leșin ând rugul se transformat între o mulțime de trandafiri roșii iar deasupra Era o floare albă strălucitoare ca o stea craiul aprins o la pieptul elizei și a astfel ea sa trezit ușoară și senină și a urmat o nuntă cum nici un prejna văzut vreodată .

1.

realizează povestirea scrisă a textului Lebedele dezvoltând fiecare idee principală din planul simplu de idei prin Alte detalii .

Vă rog ajutați .

Textul se numește Lebedele după Hans Christian Andersen .​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de saragabriela833
2

Răspuns:

Era odată un rege care avea o fată și unsprezece băieți. După moartea reginei, regele s-a recăsătorit cu o femeie rea,care nu iubea copiii.

Vrăjitoare cea rea a trimis-o pe Eliza la țară, în grija unor țărani iar pe cei unsprezece frați i a transformat în lebede. Lebedele zburau toată ziua.Intr-o zi au ajuns si deasupra casei unde era Eliza ,dar fata nu le -a văzut .Timpul a trecut și Eliza a fost adusă la palat .Invidia mamei vitrege când o vazut-o pe Eliza a fost mare.Vrăjitoarea face în așa fel sa o gonească pe Eliza de la palat. Fată este alungată de la palat chiar de tatăl ei.El când a vazut-o ,nu a recunoscut-o, datorită felului cum arată din cauza vrajitoarei.

Eliza a întâlnit o babă si cu ajutorul ei fata se întâlnește cu frații ei,la malul mării. Ei își povestesc cum s-a purtat mama vitregă cu ei.Frații Elizei au împletit o plasă mare si au luat-o pe fată cu ei.Eliza are un vis,in care o zâna ii spune cum să facă să scape pe frații ei de blestem.Pentru a rupe vraja fata trebuie să țese cămăși di fire de urzică pentru frații ei fără a vorbi deloc..Eliza îi iubea foarte mult și face tot posibilul să rupă vraja. Eliza aduna urzici din pădure, iar mâinile îi erau pline de bășici,din cauza urzicăturilor. Prințul o întâlnește pe Eliza si o duce la castel,unde anunță logodna..Eliza se bucură cand craiul ii aduce lucrurile .Noaptea Eliza țesea la cămăși, iar urzica o adună din cimitir. Oamenii credeau că fata este vrăjitoare și cereau condamnarea ei la moarte. Ca să-și dovedească nevinovăția fata arunca cămășile fraților ei,peste lebele iar ei se transformă în prinți. Oamenii văd nevinovăția Elizei si se închină în fața ei .Fată leșină, iar rugul se transformă în trandafirii.Craiul pune floarea cea albă în pieptul Elizei, ea se trezește si fac nunta.

Explicație:

8

Alte întrebări interesante