lectia pinguinului REZUMAT CU MULTE DETALI va rog !!!! DAU COROANA
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
lectia pinguinului
Explicație:
“Clasicul umor englezesc al autorului echilibrează perfect candoarea devotamentului nesfârșit al pinguinului. Aventurile lui Michell li se vor părea grozave și încântătoare atât iubitorilor de animale, cât și pasionaților de călătorii.”Acest roman cuprinde o sumedenie de capitole, unele dintre ele sunt, pe cat de amuzante, pe atat de emotionante.„Lectia pinguinului” incepe cu oferta primita de tanarul Tom de a presta activitatea unui asistent de profesor avand responsabilitati de pedagog. Aventuri de neuitat, taramuri exotice neexplorate de nimeni, viata traita fara o plasa de siguranta – iata ce isi doreste Tom, tanarul englez de 23 de ani, de cand se stie.
Fragmente din roman:
“Ca focul grecesc s-a raspandit vestea in scoala ca era un pinguin pe terasa si o gramada de baieti dornici sa afle adevarul despre acest zvon s-au imbrancit agitati la usa terasei. Initial am incercat sa tin sub control numarul de copii care se afla afara la un moment dat, temandu-ma ca Juan Salvado avea sa fie coplesit de prea multa atentie, dar in curand am aflat ca nu exista nicio limita pentru numarul de admiratori pe care pinguinul il socotea suficient.
Baietii erau incantati ca aveau voie sa-i dea de mancare, si foarte curand am avut voluntari, in special dintre
cei foarte tineri, care sa-l hraneasca pe Juan Salvado, sa spele terasa la intervale regulate si sa cumpere peste de la piata in fiecare zi. Responsabilitatea poate scoate la iveala ce-i mai bun din tineri, si nu duceam lipsa de doritori carora sa li se scoata la iveala ce-i mai bun din ei in timp ce ma ajutau sa raspund nevoilor lui Juan Salvado.
Numai daca vezi pinguini in mediul lor natural poti sa intelegi cu adevarat sensul adjectivului „gregar”. Oamenii pot fi descrisi in general ca gregari, dar pinguinii sunt cei care se aduna intr-un numar nesfarsit de mare fara sa tina seama deloc de spatiul personal. Acestea fiind spuse, poate ca o scoala englezeasca cu internat (una din America de Sud) ilustreaza viata intr-o colonie de pinguini mai bine decat orice alta forma de societate umana.”