Geografie, întrebare adresată de andreaamihalcea, 8 ani în urmă

legenda lacului razim​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreeaboicu83
0

Răspuns:

Cel mai mare lac din Romania, de 415 kilometri patrati, poate fi considerat si cel mai periculos. Tulcenii spun ca lacul Razelm este malefic. Te adoarme cu linistea luciului de apa, pentru ca imediat sa se transforme in iad. Femeile se uita lung dupa sotii care pleaca la pescuit, pentru ca multi nu s-au mai intors.

„Singura sansa este sa ajungi cat mai repede la mal, altfel adio. Valurile se ridica la doi metri, brusc incepe vijelia de nu mai vezi tarmul. Din cauza ca lacul e foarte mare, se fac valuri uriase de te rastoarna imediat. Am scapat dintr-o asemenea furtuna doar pentru ca vazusem malul”, povesteste Ovidiu Ghionu, pescar tulcean.

Vezi si Blestemul lacului de la Ciotul Paltinului

Cea mai mare tragedie s-a produs in 1997, cand apele lacului au indoliat sapte familii deodata. „Baietii au plecat pe lac. Era iarna si lacul era inghetat. S-au dat jos din lotca si podul de gheata a cedat. Au intrat dedesubt, n-a scapat niciunul. I-au gasit cand s-au topit gheturile. Razelmul este infinit mai primejdios decat Marea Neagra”, spune primarul din Jurilovca, Virgil Vlaciu.

Explicație:

sper ca te-am ajutat!

Alte întrebări interesante