Istorie, întrebare adresată de arlin11, 9 ani în urmă

legenda lui romulus si remus va rog,mai pe scurt


arlin11: vaaa rrrroooogggg
arlin11: sa stiti ca nu dau coroana la nimeni pt ca ambele raspunsuri sunt excelente va multumesc
arlin11: daca as putea as da doua coroane
lilao: foarte dragut ,poti sa dai coroana la primul care a postat,eu nu ma supar ,sunt aici doar sa va ajut:)
arlin11: daca da ,esti foarte draguta si nu te gandesti la premiu,esti cred ca cel mai bun,sau buna persoana pt ca nimeni nu vrea sa ajuta ,doar unii ,si tu esti printre ei!:- >
arlin11: la sfarsit scria ,,:->"
arlin11: nu,of...e autocorectie
lilao: ok,multumesc frumos!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dianaalina24
560
romulus si remus erau doi gemeni , fiii lui rhea silvia si a zeului marte.( trebuie sa stii ca rhea silvia era fiica regelui numitor-descendent al lui enea- . acest rege avea un frate amuliu). cand regele numitore detronat de fratele sau  , fiica sa silvia e silita de  amuliu sa is abandoneze fii , la raul tibru.
pusi in cos de catre mama lor , copii sunt purtati de curenti , pana ajung la mal , sub un smochin , unde o lupoaica ii gaseste si ii alapteaza ca pe proprii pui. Apoi sunt gasiti si crescuti de pastorul fausolo si de sotia acestuia laurenzia.
odata crescuti cei doi isi afla originea regala si se intorc la albalonga, unde il pedepsesc crunt pe amuiliu si il elibereaza pe bunicul lor numitor.
se intotc la tibru ude au crescut si fondeaza orasul roma. in tmp ce construiau orasul , intre cei doi se isca o cearta si remus e omorat.


arlin11: wow ,multumesc foarte mult,esti super
Răspuns de lilao
322
Romulus si Remus sunt fii muritoarei Rhea si a zeului razboiului numit Marte.Amulus de frica sa nu-i ia tronul a ordonat sa fie omorati prin inec,dar ei sunt salvati de zeul raurilor,Tiberinus.Ei sunt ingrijiti de o lupoaica si apoi gasiti de pastorul Faustulus care-i duce la casa sa si impreuna cu sotia sa ii creste ca si cum ar fi ai lor.La maturitate ei au devenit foarte puternici si curajosi dovedind aptitudini de lideri .Romulus il ucide pe Remus intr-o disputa asupra locatiei noului lor oras pe care mai tarziu Romulus il numeste dupa numele sau Roma.Romulus a creat legiuni romane,senat si a populat noul oras prin rapirea femeilor triburilor Sabine.
Dupa moartea sa Romulus a fost zeificat ca zeu Quirinus ,personaj divin al poporului roman.

arlin11: multumesc foarte mult
lilao: cu mare placere!Succes la scoala!
arlin11: ;-)
arlin11: multumesc
Alte întrebări interesante