Limba română, întrebare adresată de danela7x, 8 ani în urmă

LEGENDA PRIVIGHETORII:Fiind odata imparatul pasarilor foarte bine dispus si voind sa stie care dintre supusii si supusele sale canta mai frumos , mai placut si mai fermecator , a dat porunca in intreaga sa imparatie sa se adune la curtea imparateasca cei mai vestiti cantareti ca sa-i cante la masa . Cum au auzit pasarile de aceasta porunca imparateasca , s-au adunat cu toate la un loc ,au tinut sfat si au ales apoi din mijlocul lor pe trei ,pe care le-au trimis la curtea imparateasca . Acestea trei au fost :grangurul,mierla si privighetoarea. Si ele cum s-au ales nu statura mult pe ganduri ,ci pornira degraba spre curtile imparatesti.
grangurul,ca unul ce are imbracamintea cea mai aleasa si mai frumoasa,fiind acoperit cu pene aurii,care stralucesc foarte frumos in lumina soarelui,a fost lasat sa mearga inainte.ba numai atat,ca l-au lasat,ci inca si el singur s a pus in fruntea celorlalte doua si niciuneia nu i-a ingaduit defel sa mearga inaintea lui.
mierla a mers dupa dânsul,zicand ca ea,ca una ce are ciocul auriu ca penele Grangurului si imbracamintea neagra si stralucitoare ca matasea,trebuie sa mearga dupa dânsul.
Privighetoarea insa,fiind mica la faptura si avand imbracamintea simpla,a ramas la urma si a mers cu capul aplecat si umila catre curtea imparatului
DE POVESTIT,CONTINUAREA IN POZA,VAROOOG DAU COROANA

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de balletilove6
0
Au ajuns la curțile împărătești.Cele trei păsări,cântau de zor la masa împăratului.Împăratul a poruncit:
- Fie ca cea mai mica si stingheră pasare sa vina la mine si sa imi cânte numai ea!
Porunca i s-a îndeplinit si privighetoarea a cântat. Celelalte păsări au rămas socate in urma poruncii împăratului. Privighetoarea se simțea mândra.
Dupa ce au plecat de la palat, păsările au vorbit intre ele:
-Privighetoare draga, tare rau ne pare ca nu te-am lasat si pe tine. au spus cele doua păsări.
-Va iert!
Si asa toate păsările au devenit egale.
Alte întrebări interesante