lg 1 supra 2+lg de 2 supra 3 + lg de 3 supra 4 +...+ lg de 99supra 100=?
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
11
Stim ca lg a - lg b = lg
=> (lg1-lg2) + (lg2-lg3) + (lg3-lg4) +...+(lg98-lg99) + (lg99-lg100)
Dupa ce aranjam parantezele vom obtine
lg 1 + (lg2-lg2) + (lg3-lg3) + ... + (lg99-lg99) - lg 100 = lg 1 - lg 100 = lg = lg = lg = -2
=> (lg1-lg2) + (lg2-lg3) + (lg3-lg4) +...+(lg98-lg99) + (lg99-lg100)
Dupa ce aranjam parantezele vom obtine
lg 1 + (lg2-lg2) + (lg3-lg3) + ... + (lg99-lg99) - lg 100 = lg 1 - lg 100 = lg = lg = lg = -2
Alte întrebări interesante
Engleza,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Engleza,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Istorie,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă