lg (1-x)-lg (7-x)=-1
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
9
Răspuns:
1/3
Explicație pas cu pas:
1-x>0, x<1
7-x>0, x<7 si intersectand conditiile de existenta, avem conditia impusa x<1.
lg[(1-x)/(7-x)] = -1
(1-x)/(7-x) = 10^(-1)
(1-x)/(7-x) = 1/10
10(1-x) = 7-x
10 -10x = 7-x
3 = 9x
x = 3/9 = 1/3.
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Limba română,
8 ani în urmă
Fizică,
8 ani în urmă
Fizică,
8 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Engleza,
9 ani în urmă
Ed. tehnologică,
9 ani în urmă