lg^2 x^2+3 lg1/x = 1
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
3
Conditii de existenta: 1/x>0,x≠0
(2lgx)^2+3(lg1-lgx)=1⇔4lg²x-3lgx-1=0
Notam: lgx=y,y∈R
4y²-4y-1=0, cu solutiile y=1 si y=-1/4
y=1⇔lgx=lg10⇔x=1
y=-1/4⇔lx=lg10^-1/4⇔x=10^(-1/4)
(2lgx)^2+3(lg1-lgx)=1⇔4lg²x-3lgx-1=0
Notam: lgx=y,y∈R
4y²-4y-1=0, cu solutiile y=1 si y=-1/4
y=1⇔lgx=lg10⇔x=1
y=-1/4⇔lx=lg10^-1/4⇔x=10^(-1/4)
veronica0:
ecuatia in y nu e 2y^2-3y-1=0?
Alte întrebări interesante
Limba rusă,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă
Matematică,
10 ani în urmă