Biologie, întrebare adresată de marinscripliuc9, 8 ani în urmă

listă cu forme de ciocuri a păsărilor,ex.:(cocostârc:cioc-clește)
vă rog frumos!
mulțumesc anticipat!:)


marinscripliuc9: nu am nevoie de mai mult de 5-7 exemple
marinscripliuc9: te rog nu îți supradoza munca...
albatran: 'forfecuta"..cioc petrecut unul peste altul pt scoaterea sem,intelor din conurile de brad, molid
albatran: sitarul...cioc lung si subtire pt scoatetrea larvelor din mal...malul arat gaurit ca o sita...de unde si numele
marinscripliuc9: mersi

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de emmyjennner02
4

Forme de ciocuri:

Alungit: sau tuguiat, este ciocul berzelor si starcilor, folosit pentru a prinde o variatatea de pesti, amfibieni si reptile.

Dalta: este relativ lung si conic, foarte puternic si rezistent folosit de ciocanitori pentru a perfora scoarta si lemnul.

Plasa de pescuit: intalnit la pelicani. Este alcatuit dintr-un maxilar superior drept, cu varful usor curbat in jos, in timp ce mandibula este dotata cu un pliu mare de piele, ca o punga in care pasarea aduna peste sau crustacee.

Incrucisat: este caracteristic pasarilor ce consuma semintele coniferelor. Cele doua maxilare au cam aceeasi forma (alungita) si marime, terminandu-se prin incalecarea varfurilor.

Conic: asa cum vedem la toate speciile de cinteze si canari. Este un cioc scurt relativ gros, de forma triunghiulara cu cele doua maxilare cam de aceeasi dimensiune.

Filtru: caracteristic flamingilor, este un cioc mai ciudat, la fel ca si sistemul de hranire al acestor pasari. Maxila este incovoiata inspre inferior, in unghi de aproximativ 90 grade, unde intalneste mandibula ce se termina cu o portiune globuloasa asemanatoare unei linguri


marinscripliuc9: mersi
Alte întrebări interesante