ln a - ln 5 = ln 3
a=?
( si cum calculezi ? )
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
3
[tex]Conditia\ de\ existenta\ :a\ \textgreater \ 0\\
lna-ln5=ln3\\
lna=ln3+ln5\\
lna=ln(3\cdot5)\\
lna=ln15\\
a=15[/tex]
Răspuns de
1
folosesti proprietatile logaritmului cum ca
ln x- ln y= ln x/y
aplicat aici
ln a/5= ln 3
bazele sunt egale deci si argumentele sunt egale
rezulta ca
a/5=3
a=15
ln x- ln y= ln x/y
aplicat aici
ln a/5= ln 3
bazele sunt egale deci si argumentele sunt egale
rezulta ca
a/5=3
a=15
Alte întrebări interesante
Limba română,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă