Limba română, întrebare adresată de elena587, 8 ani în urmă

logodna de primavara de magda isanos argumentare opera lirica

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de gigi223
30
Opera lirica este o specie a genului epic,in care autorul isi transmite in mod direct gandurile,sentimentele,parerile,prin intermediul eului liric,a mijloacelor artistice,a elementelor de prozodie si marcilor lexico-gramaticale.
In opinia mea,opera "Logodna de primavara" scrisa de Magda Isanos,este o opera epica deoarece are toate trasarurile acestui gen.
In primul rand,remarcam prezenta mijloacelor artistice cum ar fi figurile de stil:epitete("talpa huma", "albastre zarile", "radacini batrane", "zana-nduiosata");comparatia("Din radacini batrane ca gradina");personificarea("Vreau soarele,pe degetele noastre unite,/Un inel sa faureasca;");repetitia("albastre zarile-n privirile-ti albastre").Apar si marci lexico-gramaticale:intrebari retorice("de iarba vietii grea,cum de suspine/mi-i inima de cand nu te-am vazut?"),pronume personale la persoana 1("-mi", "eu") si a 2 a("cu tine", "te-").
In al doilea rand,remarcam prezenta elementelor de prozodie(masura este de 11-12 silabe,rima incrucisata si ritmul este iambic).
In concluzie,argumentele mai sus prezentate,arata ca opera literara "Logodna de primavara" de Magda Isanos este o opera lirica.
Alte întrebări interesante