<>
Caut informații științifice, pt un eseu ce îl voi băga in antiplagiat!
Răspunsuri la întrebare
informații științifice
Ideea că doi fulgi de nea nu pot fi niciodată identici este, de fapt, un mit. În anul 1988, un cercetător a descoperit doi fulgi cu exact aceeași formă, proveniți în urma unui viscol puternic în Wisconsin.
Zăpada depusă într-un strat gros poate să pară albastră. Acest fenomen se produce deoarece straturile suprapuse de nea creează un filtru care face ca razele roșii să fie absorbite mai bine decât razele albastre. În consecință, zăpada poate prinde un aspect albăstrui.
Totodată, nuanța percepută a zăpezii poate fi și … roz, în zonele alpine înalte. Aici, algele de apă dulce criofile, care conțin un pigment rozaliu, colorează zăpada din jur.
Pandemia COVID-19 va continua să ne afecteze în perioada următoare și, pentru a reacționa mai bine la această criză, avem nevoie de informații bazate pe surse de încredere. Știința nu are tot timpul rezultate certe și interpretările trebuie să fie făcute cu precauție. RSBI contribuie prin acest portal la informarea publicului, prezentând pe înțelesul tuturor informații obținute din cercetarea curentă la nivel european și internațional”, a explicat Bogdan Mirăuță, membru al Comitetului Director al Societății Române de Bioinformatică.