Limba română, întrebare adresată de 0sanduiuliana9, 8 ani în urmă

lucrați în perechi discută cu un coleg și apoi notează în caiet cel puțin trei argumente care să susțină afirmația lucrurile nu gândesc și nu au voință​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de porpmara
3

a)

Cititul reprezintă un mod frumos de a-ți petrece timpul, fiind pe de o parte relaxant și pe de altă parte, motivant.

În opinia mea, cărțile sunt foarte importante în viața oamenilor, iar citatul "cititul este o bucuie a vieții" conturează foarte bine această idee.

În primul rând, cărțile pot reprezenta o bucurie pentru mulți oameni deoarece acestea oferă informațiile de care aceștia au nevoie, fiind foarte utile în mai multe domenii de activitate pentru învățare și pentru bazarea/consolidarea informațiilor existente.

Pe de altă parte, oamenii pot intra într-o stare de liniște citind, acesta fiind un mod de relaxare. Bucuria oferită de o lectură în aer liber, la umbra unui copac bătrân sau pur și simplu acasă, pe pat, este unică.

b)

În opinia mea, citatul conturează frumos iubirea de lectură - ca pe o dependență care, de fapt, nu face niciun rău omului iubitor de carte, precum fac alte vicii care sunt pedepsite pe drept.

Astfel, această dependență de lectură trebuie încurajată, pentru că oferă omului nenumărate roade precum: cunoștințe noi, dezvoltarea limbajului, mărirea perspectivelor, sporirea empatiei față de personajele epice, dezvoltarea percepției asupra metaforelor și în final, obținerea celui mai mare rod al lecturii: desăvârșirea cunoașterii.

c)

Cititul cărților nu poate fi separat de învățătură, deoarece orice conținut care prezintă informații, fie mai utile sau nu, mai interesante sau nu, cartea fiind izvorul cunoașterii. Cele două: învățătura și cartea nu pot fi separate, acestea având rolul de a contura omul educat.

Explicație:

Nu știu dacă e bine

Răspuns de maria2010R
4

Răspuns:

Eu cred ca lucrurile nu gandesc si nu au vointa deoarece ele sunt obiecte care le avem sub controlul nostru, adica ele nu ni se pot opune. Obiectele nu au capacitatea de a gandi sau vorbi findca ele nu sunt ființe.

Sper ca te am ajutat! =)

Alte întrebări interesante