Limba română, întrebare adresată de MosoreanuCosmin, 8 ani în urmă

lucrați în perechi Identificați în textul dat secvențele care sar auzi pe scena fiind rostite de actori sau de interpreti rolurilor din secvențele care nu se auzi pe scenă Ce informații oferă secvențele din a doua categorie ce rol au acestea De ce crezi că autorul la considerat important să le specifice​


adresaana: despre ce text este vorba?
MosoreanuCosmin: vrem sa va daruim cate o fereastra

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de adresaana
33

Răspuns:

Nu stiu daca ai in manual toata piesa sau doar un fragment.

Eu iti raspund luand in considerare chiar inceputul piesei. Daca ai in manual alt fragment, atunci schimba tu doar citatele, explicatiile raman aceleași.

Se aud pe scenă replicile personajelor, de exemplu:

„– Iată ce vă propun…

– Noi vă povestim tot…

– Și apoi voi ne spuneţi ce părere aveţi…

–  Pentru că vrem să știm unde am greșit.”

Celelalte indicații sunt utile pentru ca:

- actorii să știe cum să se comporte pe scenă, ce gesturi să facă. De exemplu: „Radu intră, citind. Eliza intră, scufundată și ea în lectură.”

- să poată fi pregătită recuzita necesară, de exemplu două cărți: „Doiniţa intră cu o carte în mână și cu una la subsuoară.”

- actorii să știe când le vine rândul la replică și cui trebuie să se adreseze. De exemplu: „RADU (către spectatori)”, „ELIZA (către Radu)”

Toate aceste indicații scenice autorul le introduce în piesa de teatru pentru ca reprezentație pe scenă să fie cât mai apropiată de cum a gândit-o el, autorul.

Regizorul unei piese de teatru are și el destulă libertate, deoarece indicațiile autorului trasează numai niște linii generale, nu arată toate detaliile.

Explicație:

Alte întrebări interesante