Istorie, întrebare adresată de ionutpungaFo21u, 8 ani în urmă

Lucrați în perechi.Pornind de la imaginea alăturată,căutați informatii si alcătuiti un portofoliu despre Moscheea din Cordoba. Varoggggg multttt intruuuu la oreeeeee la ora 9 ajutatima dau 20 puncte

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de RamonaAFC
12

Răspuns:

Marea Moschee din Cordoba este un lăcaș de cult islamic ce datează din Epoca Medievală. Edificiul este localizat în orașul spaniol Cordoba, Andaluzia și este o prețioasă moștenire arhitecturală cu origini islamice. De-a lungul timpului au existat numeroase dispute între musulmani și creștini, fiecare reprezentant al celor două părți dorindu-și să se roage în Marea Moschee din Cordoba.

Marea Moschee din Cordoba este cu siguranță o capodoperă arhitecturală a lumii, un mix interesant de caracteristici oarecum opuse. La exterior, edificiul este masiv și impunător, urmând ca interiorul să impresioneze prin decorațiunile prețioase din aur, argint, cupru, alamă, porfir, jasp, fildeș. Panouri din lemn parfumat au fost fixate în cuie de aur, iar coloanele din marmură roșie întregesc acest orizont prețios.

Construcția Marii Moschei din Cordoba a început între anii 784-786, iar edificiul consta de fapt într-o sală de rugăciune de formă dreptunghiulară, amplasată într-o curte închisă. Moscheea este extinsă, mai târziu de către conducătorii care au considerat că spațiul este insuficient pentru toți credincioșii care vor să se roage aici. Totuși, la bază rămâne formatul cu arcade și coloane roșii care a devenit deja o amprentă a Marii Moschei din Cordoba. Deseori interiorul lăcașului de cult a fost asemănat cu o pădure de piatră, comparație sporită de rândurile de copaci plantați în curte ce crează o continuitate vizuală.

În concluzie, Marea Moschee din Cordoba este una dintre cele mai frumoase construcții islamice din lume, o operă arhitecturală care s-a conservat foarte bine în timp. Anual, peste 2 milioane de turiști de pretutindeni vizitează Marea Moschee din Cordoba și rămân uimiți de frumusețea sa.


ionutpungaFo21u: Mama cat ai scris. Mie nu imi trebuie atata dar iti multumesc
ionutpungaFo21u: Voi scrie din ce ai scris tu.
RamonaAFC: Cu placere
Alte întrebări interesante