Limba română, întrebare adresată de VornicuAndrei, 9 ani în urmă

Lucrați în perechi. Scrieți un text, folosindu-vă de ilustrațiile de mai jos și de întrebările date. a)Când se petrece întămplarea? b)Cine lucrează în grădină? c)Ce personaj apare? d)Ce fapt schimbă acțiunile băiatului? e)Ce face băiatul? f)Care este traseul cățelului? g)Unde ajunge cățelul? h)Cu cine se întâlnește cățelul? i)Ce fac prietenii? j)Cum se încheie întâmplarea? mai trebuie să scrii și de la tine enunțuri! pls repede :(

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de geoclau12
765
Era toamna iar frunzele începuseră să se împraștie peste tot. Mama terminase de curățat grădina de frunze. Din casă apare Andrei cu noul lui câine plin de energie și cu mult chef de joacă. Încep să se joace cu mingea, iar câinele sare in grămada de frunze împrăștiind-o în toată grădina. Băiatul începe să strângă mizeria făcută de cainele lui, pe când acesta iese pe poarta, in strada. Ajunsese tocmai în capătul orașului, trecând pe lângă școală, bibliotecă, magazine si o mulțime de oameni. Se întâlnise cu 2 câini care pareau mari și furioși, dar erau foarte prietenoși și îl ajutau să își găsească stăpânul.
Andrei, speriat că își pierduse câinele, își cheamă prietenii pentru a-l căuta. Parcurseseră tot orașul, când, îl găsesc speriat, împreună cu noii lui prieteni. Ajunși acasă, Andrei îi hrănește pe cei 2 câini drept mulțumire și le găsește câte un adăpost.
Alte întrebări interesante