Biologie, întrebare adresată de AanastasiaPopovici, 9 ani în urmă

Lume ajutatima,am nevoie foarte mult..
Explica,intr-un text coerent de e plantele de camera cultivate in aceeasi incapere sint udate in mod diferit.De exeemplu ,pe timp de vara cactusii si suculentelese uda de douua ori pe saptamina,iar trandafirii chinezesti si cercelusii in toata ziua.
Estimeaza ce se va intimpla cu aceste plante daca ele vor fi udate invers:cactusii si sculentele-zilnic,iar trandfirii chinezesti si cercelusii doar de doua ori pe saptamina..
Pliz..dau 45 puncte daca hasesc cel mai potrivit raspuns..
Totul asta sa fie cam de o pagina de caiet

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mugurel93
6
Chiar daca sunt cultivate in aceasi camera deci in aceleasi conditii de mediu temperatura, umezeala ele au propriiile lor necesitatii biologice de dezvoltare codificate in materialul lor genetic! Astfel ele au nevoie de o cantitate de apa caracteristica climei in care planta respectiva a aparut si sa dezvoltat de -a lungul miilor de ani !cactusii sunt plante cu capacitate mare de retinere a apei deoarece ele cresc intr-un mediu cu putine precitpitatii deci si necesarul lor de umezeala este scazut! Ei au renuntat la a mai avea frunze "clasice " tepi fiind o mecanism de adaptare la clima uscata prin faptul ca reduce pierderile de apa! Trandafirii sunt plate din clima mai umeda si astfel nu pot face rezerve de apa si nici adaptarile lor nu sunt menite rezistentei la uscaciune !

AanastasiaPopovici: Mersi mult
Alte întrebări interesante