Limba română, întrebare adresată de alinaflorentinaparvu, 8 ani în urmă

Lumina de aur " ,, Întindere lucie " ,, palat de cleștar " ,, curg perdele arginti " ,, fulgi plutesc în zleor legănat " ,, beteala argintie " ,, broderie alba " ,, roi de fluturi albi " ,, lan de diamante " ,, fluturi lucitori" ,, fulgi moi de catifea "

Realizeaza un text descriptiv folosind expresiile frumoase de mai sus si da i un titlu potrivit. Va rog mult dau coroana
Va rog mult de tot ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de vale13497
0

Răspuns:

Cu placere.....................

Anexe:

alinaflorentinaparvu: Am mai primit compunerea asta de la altcineva, aveam nevoie de alta
Ochelaristux: Acum am văzut că e luată dintr o carte
Răspuns de Ochelaristux
1

Răspuns:

Cartea fermecată

În vacanța de vară , fiind la bunici , le -am povestit despre cel mai frumos vis pe care l-am avut.Am visat că eram la bibliotecă împreună cu prietena mea cea mai bună pe nume Anca. În timp ce căutam printre rafturi deodată o gălăgie puternică ne-a atras atenția. O carte veche și prăfuită ne ruga să o deschidem.

Când am deschis cartea ceva ca prin magie ne-a tras și ne-am trezit într-o lume de basm. Totul în jurul nostru era o altă lume.Era iarnă, iar roi de fluturi albi roiau în jurul nostru.Fulgii care pluteau legănat au început să vorbească cu noi. Parcă ne era teamă să înaintăm.

Imediat o mulțime de fluturi lucitori au luminat un drum către palatul de cleștar.Palatul era ca un lan de diamante.Anca a văzut că la ferestre curg perdele argintii iar de jur împrejur o beteală argintie îți lua ochii.

La câteva minute o zână frumoasă, îmbrăcată cu o rochie lungă cusută cu brodărie albă s-a apropiat de noi.Ne -a privit lung, ne-a mângâiat iar cu bacheta magică ne-a luat în zbor și ne-a așezat apoi pe câteva perne de păreau fulgi moi de catifea.

Deodată am auzit ceasul care mă trezește dimineața iar zâna nu a apucat decât să facă cu mâna.Doar o lumină de aur se pierdea ușor în vis.

Ai grijă poate mai am ceva greseli de ortografie sau de la taste. Sper sa ți placă


Ochelaristux: succes
alinaflorentinaparvu: Mulțumesc mult !
Ochelaristux: spune mi un pic , ce poți face cu coroanele ?? Și punctele??? nu prea inteleg aplicația asta
alinaflorentinaparvu: Chiar nu știu , eu folosesc aplicația doar sa pun exerciții și sa caut ce nu știu
Alte întrebări interesante