Matematică, întrebare adresată de adelinadelia, 9 ani în urmă

m(1+radical din 2)^2+n(1+ radical din 2)+1=0


adelinadelia: da
bunicaluiandrei: n-au disparut radicalii ci s-a impartit expresia prin rad2
albastruverde12: daca s-ar fi impartit expresia prin radical din 2, atunci toti factorii s-ar fi impartit la radical din 2 ...
albastruverde12: in raspunsul tau era asa: 3m + 2m√2 + n + n√2 +1 = 0 iar dupa : 3m +n +1 = 0
albastruverde12: daca, intr-adevar ati impartit la radical din doi, ati fi obtinut: 3m√2 /2 + 2m + n√2 /2 +n+ √2 / 2=0
bunicaluiandrei: -(1+rad2)^2 + 2(1+rad2) + 1 = -1 - 2rad2 - 2 + 2 +2rad 2 + 1 = 0
bunicaluiandrei: se verifica !!!
adelinadelia: scuzee, n-am fost atenta
adelinadelia: multumesc enooorm
adelinadelia: ma obseda ecuatia

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bunicaluiandrei
1
m(3+2√2) + n(1+√2) + 1 = 0
3m + 2m√2 + n + n√2 + 1 = 0
.... in acest moment se separa doua categorii de termeni :
1. cei care nu contin radicali : 3m + n + 1 = 0
2. cei care contin radicali : 2m√2 + n√2 = 0          ]÷√2    2m + n = 0
.... din 1. ⇒ 3m + n = - 1
.... din 2. ⇒ 2m + n = 0
.... din rezolvarea sistemului ⇒ m = - 1    n = 2

adelinadelia: da dar daca ii inlocuiesti in prima relatie nu obtii propozitie adevarata
Alte întrebări interesante