Istorie, întrebare adresată de boicodumitrita, 9 ani în urmă

Ma ajuta cineva cu exercitiul acesta ... ps: Cine stie va rog sa raspundeti cine nu stie  nu scrieti si luati puntele altor ce merita sa le optie , multumesc

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
3
- Cele mai importante batalii de pe frontul romanesc: Turtucaia, Neajlov-Arges, Bucuresti, Marasti, Marasesti si Oituz
- Romania a avut de doua ori sansa de a invrange decisiv armatele invadatoare; o data in cadrul bataliei de la Turtucaia unde datorita vremii neprielnice armatele romane ce se aflau la nord de Dunare nu au putut tranversa fluviul pentru a prindre ca intr un cleste trupele turco bulgaro germane care inaintau pe directia Cernavoda.
Un al doilea episod trist a fost in preajma bataliei de la Neajlov Arges cand datorita ruperii frontului de catre germani, romanii trebuiau sa intre in retragere; totusi un plan strategic indraznet incerca sa lase impresia acest fapt  numai ca in realitate se pregateau de o contra ofensiva puternica.
Nesansa romanilor a fost ca germanii au capturat din intamplare niste documente cu planul contra atacului; fiind avizati de ce li se putea intampla si au luat masurile de siguranta si au infrant atacul ce se prefigura la orizont.
Din aceasta cauza, guvernul roman a fost nevoit sa paraseasca Bucurestiul si sa se refugieze la Iasi.
Alte întrebări interesante