Limba română, întrebare adresată de alexa6644, 8 ani în urmă

Ma ajuta cineva cu un rezumat la hotul fulgerului partea a 2-a ? Este urgent ! Dau coroana​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de teodorab82
5

Hoțul fulgerului, din seria Percy Jackson și Olimpienii

Percy nu se consideră un copil neobișnuit până în momentul în care este atacat de profesoara lui, care era de fapt un monstru. Atunci mama sa îl ia fără prea multe explicații și încearcă să fugă cu el la Tabăra Semizeilor. La intrare pe pământurile fermecate ale taberei, ei sunt atacați de un minotaur, o creatură pe jumătate om, pe jumătate taur, care o omoară pe mama lui Percy. În tabără, Chiron, un centaur, om pe jumătate cal, îi explică că tatăl lui este un zeu, deci că Percy este semizeu, și că semizeii sunt urmăriți continuu de monștrii, dar că tabăra este un loc sigur. Percy află că Groover, prietenul său din ultima școală la care a fost, este un satir, om pe jumătate capră. Tabăra era împărțită pe cabine, 12 la număr, unde stau copii celor 12 mari zei: Zeus, Hera, Artemis, Atena, Afrodita, Demetra, Dionisos, Poseidon, Hermes, Hefaistos, Ares și Apollo. Întâlnește mai multe personaje, ca Annabeth, Luke(care îl învață să mânuiască sabia), și capătă o sabie, Anaklusmos, ce se transformă într-un pix. În timpul unei activități, el este atacat de un câine din Infern (am uitat denumirea în română, puțin ajutor?), dar reușește să scape de el și este revendicat de tatăl său, Poseidon, adică zeul mării îl recunoaște pe Percy ca fiu al său. Chiron îi explică faptul că cei trei mari zei, Zeus, Poseidon și Hades, au făcut un jurământ să nu aibă copii din cauza unei profeții care zicea că copilul lor va distruge sau salva lumea, așa că Percy nu trebuia să existe. Chiron îl trimite pe Percy într-o misiune, să recupereze fulgerul lui Zeus, iar el pleacă cu Annabeth și Groover.

Cei trei  călătoresc spre Los Angeles, unde se află o intrare spre Infern- tărâmul lui Hades, care probabil că a furat fulgerul. Se întâlnesc cu Meduza, o femeie cu șerpi în loc de păr care te împietrește dacă te uiți în ochii ei, la un local pe marginea străzii, dar o omoară. Se mai întâlnesc cu furiile, niște creaturi din Infern, trei la număr, dintre care una era profesoara lui Percy , cu care se luptă și de care scap. Se luptă cu Echidna într-o locație turistică importantă din Statele Unite, nu mai știu care(ajutor?) și cu Himera, doi monștrii. Ares, zeul războiului, îi roagă să îi facă o favoare, să îi aducă scutul dintr-un loc unde s-a întâlnit în secret cu amanta sa, Afrodita, zeița frumuseții, dar locul, un parc de distracții dezafectat, era păzit de către soțul Afroditei, Hefaistos, zeul fierar al Olimpului. Annabeth și Percy îi recuperează scutul, iar cei trei sun duși de Hades până în Nevada și primesc provizii.

În cele din urmă, ei ajung în Los Angeles, unde se duc la un hotel, Hotel Lotus, unde stau trei zile fără să își dea seama. Reușesc să intre în Infern, unde merg la Hades și îl acuză că au furat fulgerul. Hades le zice că casca lui, care îl face pe purtător invizibil, a fost furată, și amenință să o omoare pe mama lui Percy(care fusese doar răpită de minotaur) și să readucă morții la viață dacă nu îi este înapoiată. El îl închide pe Percy, dar cei trei scapă din Infern și realizează că Ares a luat totul: fulgerul lui Zeus și casca lui Hades. Percy și Ares dau o luptă, iar zeul războiulu este înfrânt. Zeus își recuperează fulgerul, iar Hades, casca, iar Percy își recuperează mama și vorbește cu tatăl lui.

Scuze că e așa de lung

Alte întrebări interesante