Limba română, întrebare adresată de angellaura99, 9 ani în urmă

Ma ajuta cineva la aceasta tema va rog frumos
Identificati complementele indirecte din textul de mai jos su analizati partile de vorbire prin care se exprima.
Precizati ce parti de vorbire determina.

Verişoarei mele ii place cultura populară românească. Când am vizitat-o ultima dată s-a străduit a-mi infățişa câteva case țărăneşti mai vechi. Nu se sătura de explicat si nu m'am plictisit deloc ascultandu'i cuvintele. Mă gândesc la descrierea vetrei,loculcasei in care se transmițeau tradițiile de la o generație la alta. Cu grijă,s-a oprit asupra decoratiilor interioare si mi-a arătat blide,urcioare,ştergare,scoarțe. Patru bătrâne ne-au dăruit amândurora câte o cană şi o maramă:
Na-va câte ceva de pe la noi ! au zis ele.
Din cauza darului,Elena din curioasă a devenit recunoscătoare si țărăncile s-au arătat mândre de părerile noastre de bine. Imi aduc aminte cu drag de cele patru şi mă bate gândul de a le călca pragul din nou

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
190
verisoare (substantiv comun);cultura (substantiv comun); cateva case(prepozitie +subst comun);de explicat(subst. comun); cuvintele (subst.);la descrierea(subst.);vetrei(subst.);locul; casei;traditiile;de le o generatie; la alta (pron. nehotarat);asupra decoratiilor;cate o cana si o marama;cate ceva;pe la noi(pron pers.);de parerile;de cele patru (numeral);de a le calca (verb la infinitiv);pragul.
Sper ca te-am ajutat . :D


princesspony91: sunt toate?
Utilizator anonim: da
Alte întrebări interesante