Limba română, întrebare adresată de marsavelatimo200, 8 ani în urmă

#MĂ AJUTĂ CINEVA?
Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, in care sa argumentezi daca legatura afectiva cu o persoana aflata la distanta poate fi menținuta sau nu prin intermediul unor instrumente de comunicare raportându.te atat la informațiile din fragmentul extras din volumul Corespondență inedita Mihai Eminescu - Veronica Micle, cat si la experienta personala sau culturală.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mirunitza2001
22

Răspuns:

Instrumentele de comunicare reprezintă  mijloace de realizare a unei legături între oameni prin transmiterea de mesaje.

În opinia mea, legătura afectivă cu o persoană aflată la distanță poate fi menținută prin intermediul instrumentelor de comunicare, acestea facilitând crearea unei legături permanente.

În primul rând, sentimentele ce leagă două persoane sunt la fel de puternice și în cazul în care cei doi au o relație la distanță, iar diferitele modalități de comunicare fac posibilă menținerea unui contact permanent, care să compenseze lipsa fizică. De exemplu, în textul suport, dragostea dintre scriitorul Mihai Eminescu și Veronica este materializată în scrisori de dragoste, care păstrează viu sentimentul „Am sărutat cel puţin această foaie care va intra în mâinile tale cele mici, de la cari-și aşteaptă toată fericirea”.

În al doilea rând, instrumentele de comunicare pot reprezenta și o modalitate de cunoaștere mult mai aprofundată a persoanei iubite, prin schimbul de impresii, trăiri, planuri și probleme pe care fiecare le împărtășește și care fundamentează legătura dintre două persoane. Spre exemplu, din experiență personală, pot susține că prin convorbiri cu o persoană aflată la distanță poți ajunge să cunoști adevăratul caracter al acesteia.

În concluzie, legătura afectivă cu o persoană aflată la distanță poate fi menținută prin intermediul instrumentelor de comunicare, care reprezintă mijlocul de consolidare a unor relații stabile.  

Explicație:

Alte întrebări interesante