Ma ajuta cineva ? Va rog !
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
1
Ne folosim de formule de calcul prescurtat
(a+b)²=a²+2ab+b²
(a-b)²=a²-2ab+b²
a²-b²=(a+b)(a-b)
a)=4(27-6√3+1)-5(3-8√3+16)-16√3=108-24√3+4-15+40√3-80-16√3=13
b)=3(8+4√2+1)+2(2-6√2+9)-(64-7)=24+12√2+3+4-12√2+18-57=-8
c)=6(2+6√2+9)+4(18-6√2+1)-12√2=12+36√2+54+72-24√2+4-12√2=142
d)=6+4√6+4+3-4√6+8-(10-3)=21-7=14
e)=7-4√7+4+2(7+2√7+1)+(7-9)=11-4√7+14+4√7+2-2=25
Alte întrebări interesante
Engleza,
8 ani în urmă
Franceza,
8 ani în urmă
Matematică,
8 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă