Limba română, întrebare adresată de adrianvana24, 8 ani în urmă

Ma ajuta cnv: Scrie un text in care sa comentezi următoarea afirmatie exprimandu-ti acordul sau dezacordul fata de ea. E mai bine să-ți asumi riscul de a spune adevărul, decat riscul de a nu il spune​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
31

Răspuns:

Frumoasa afirmatie!

Intr-adevar este mai bine sa iti asumi riscul, decat sa nu il spui si vei vedea de ce. Ca sa intelegi, trebuie sa pleci de la un exemplu elocvent. Uite: ai  un prieten/prietena care "pare" mai nonconformist/a decat ceilalti atat la imbracaminte, vocabular, atitudine si comportament, cat si in relatiile cu tine.  In ultima vreme, toate acestea s-au accentuat,  persoana fiind din ce in ce mai agresiva in comportament, mai distanta si aroganta, mai "dusa cu pluta" ( cum ai spune tu).

Fara sa vrei, afli ca este intr-un anturaj destul de dubios, cu persoane mai mari decat ea, care au preocupari dintre cele mai neplacute (furt de autoturisme, jocuri de noroc, frecventarea unor locuri neconforme cu varsta ei,  si plasare de stupefiante), iti dai seama de pericolul iminent ( adica care se produce fara amanare) si nu stii ce sa faci!

Sa iti asumi riscul de a spune parintilor ei ( sau celor in masura sa rezolve aceasta situatie) ce se intampla, pentru a fi luate masurile de rigoare sau sa nu iti asumi riscul si a fi in continuare un spectator pasiv la tot ce se intampla ?

Cred  ca este mai bine sa iti asumi riscul de a face ceea ce este corect si pentru binele prietenului/prietenei tale, chiar daca se va supara pe tine, decat sa fii pasiv si sa asisti cum se poate "adanci" in mocirla unei lumi interlope, din care nu poate scapa decat  comitand acte ilegale.

De obicei,  este bine sa iti asumi riscul faptelor tale cu suportarea consecintelor, decat sa crezi ca ai scapat usor dintr-o situatie, fiindca nu ti-ai asumat riscul. Mai tarziu, vei  constata ca ai gresit!

Explicație:

Alte întrebări interesante