Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Mă ajută și pe mine cineva la ex 8? Cine mă ajută dau coroniță.

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de anair123
1
scrie exercitiul 8 si poate il stiu si te ajut



anair123: muntii sunt formati prin ncretirea scoartei si racirea lavei.ei sunt dde inaltimi mai mari mai mici sau mijlocci.muntii rodnei au 2303 metri.munti meridionali sunt cei mai inalti munti ai tarii ei se intind de la valea prahovei pana la culuarul timis-cerna.ei sunt alcatuiti din rocitari..muntii carpati sunt de marime mijlocie.ei au infatisare frumoasa..
anair123: este un munte numit muntele retezat.
anair123: este o legenda care zice ca doua oriase se bateau si una a aruncat cu toporul foarte departe si asa a retezat un munte.si de aceea se numeste muntele retezatu
Răspuns de ElenaTurcu15
1
Muntele este o forma de relief intalnita in tara noastra.Pe el se gasesc multe paduri.Ele sunt de doua feluri.La faza muntelui se intalnesc paduri de foioase.Ele isi schimba frunzele anual .Spre varful muntelui , ele sunt de conifere. Ele sunt casa a multor specii de animale.Ele se ascund de obicei.Muntele este o zona nepoluata.El are aer proaspat.Noi , cand mergem la munte, mergem la plimbari pentru a respira aer proaspat.
Muntii sunt niste forme de relief interesante! Unii sunt vechi iar altii sunt vechi .Eu iubesc aceasta froma de relief .

Daca iti place , da-mi te rog coronita. Sper ca te-am ajutat :)

anair123: daca ti-am fost de ajutor da-mi te rog o coronita
Alte întrebări interesante