Fizică, întrebare adresată de farcas12391, 9 ani în urmă

Ma ajuta și pe mine cineva va rog frumos. Luni dau test la fizica.
Dacă poate să-mi explice și mie cineva cum se folosesc scările de transformare.
(Nu știu dacă se vede clar poza)

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de rareselu16
1

Pai dacă urci o scara la a treia pui în putere pe 3 și împărți și dacă cobori înmulțesti

Răspuns de rodicajurescu
1

       Ca sa explicam asta, nu ne trebuie neaparat poza. Dar, iti trebuie tie ca sa stii ce ai de invatat pentru ca scarile de transformare se invata pe de rost, retinand si intelegand logica fiecareia:

        La orice scara de transformare observam si retinem mai intai unitatea de masura standardizata, stabilita de SI (= sistemul international de unitati).  Vad ca la tine e ceva colorat cu galben la mijlocul fiecarei scari: aia e unitatea de masura standardizata!

       Pornind de la unitatea de masura standardizata, in jos merg submultiplii iar in sus merg multiplii unitatii respective.

       Acolo unde nu e indicata nicio putere ( adica e vorba de puterea 1), se merge pe scara din treapta in treapta, din 10 in 10 = fiecare treapta urcatoare are unitatile de 10 ori mai mari decat precedenta, in timp ce fiecare treapta coboratoare are unitatile de 10 ori mai mici decat precedenta. Exemple: kg, l, m .

      Acolo unde e indicata puterea a doua ( adica e vorba de puterea 2), se merge pe scara din treapta in treapta, din 100 in 100 = fiecare treapta urcatoare are unitatile de 100 de ori mai mari decat precedenta, in timp ce fiecare treapta coboratoare are unitatile de 100 ori mai mici decat precedenta. Exemplu: m² .

    Acolo unde e indicata puterea a 3-a ( adica e vorba de puterea 3), se merge pe scara din treapta in treapta, din 1000 in 1000 = fiecare treapta urcatoare are unitatile de 1000 de ori mai mari decat precedenta, in timp ce fiecare treapta coboratoare are unitatile de 1000 ori mai mici decat precedenta. Exemplu: m³  .

 

 


farcas12391: mulțumesc mult
rodicajurescu: Cu drag.
Alte întrebări interesante