Limba română, întrebare adresată de Patriciu, 9 ani în urmă

Ma ajutati cu o lista de curiaozitati despre pasari.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de VladutX
0
Păsările se înrudesc cu dinozaurii (se trag din dinozauri). 
Paleontologii (cei care se ocupă cu studiul organismelor fosile animale şi vegetale) consideră că păsările au evoluat dintr-un subgrup al dinozaurilor, Teropodele. 

Teoria lor este susţinută de ultimele analize genetice, susţinute de descoperirea unor fosile de dinozauri ce prezintă nu doar oase, dar şi ţesuturi foarte bine păstrate, care plasează păsările ca subgrup în familia Teropodelor. 

Păsările, alături de ordinul Crocodilia, ar fi astfel singurii supravieţuitori ai dinozaurilor de după cataclismul care a dus la dispariţia acestora, acum 65 de milioane de ani.
Răspuns de cosminboroi2
0
* 75% din pasarile salbatice mor inainte de a atinge varsta de 6 luni.
* Corbii se joaca cu alte specii de animale cum sunt lupii, cainii si pisicile. Jocul lor preferat este prinde-ma-daca-poti.
* Proportia dintre creierul si volumul corporal al ciorilor este egala cu cea a maimutelor antropoide si e intrecuta doar de proportia intalnita la om.
* Ratele si gastele migratoare adesea iau forma V in formatia de zbor. Fiecare pasare zboara in raza de actiune a aripilor vecinului din fata care in zbor formeaza un vartej de aer. Cele din fata au rolul de a ajuta mentinerea celor din spate in aer, cu scopul de a economisi energie.
* Ciorile si corbii sunt considerate de cercetatorii ornitologi drept cele mai inteligente pasari. Sunt mult mai inteligente decat bufnitele si pasarile de prada, si mult mai descurcarete si smechere decat papagalii.
Alte întrebări interesante