Limba română, întrebare adresată de Isabella7890643, 9 ani în urmă

Mã ajutati sa fac o compunere de o paginã si jumãtate. Dupã aceastã imagine. La ex 1

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de inesa123
1
A venit toamna, anotimpul bogat in fructe si legume. Livezile asteapta sosirea oamenilor pentru a le culege.Soarele straluceste enorm de tare pe cerul senin si e o zi perfecta in care sa pleci cu familia in livezile mult asteptate, Copii ajuta si ei la adunarea fructelor zemoase si mai gusta si ei cate unul.Toata familia e multumita de rodul ce sa rumenit timp de o vara .

Isabella7890643: multumesc foarte mult
Răspuns de Daniela001
0
Era o toamna calda si placuta. Frunzele s-au transformat in colori calde. Pasarele au zburat in tarile calde. Multe legume au rodit mari si deliciosi.
 Intr-o casa traia o baba batrina. Ea avu cativa copaci cu mere mari. Singura nu putea sa stringa merele. Ea chema pe toti copii din sat. Ei erau bucurosi ca ajuta la asa doamna placuta. In mijlocul zilei ei mancau merele si beau compotul din merele. Se intimpla ca vineau chiar si maturii. Lor tot era pofta de mere. La bunica erau foarte multi copaci si ca sa nu se strica merele le dadea copiilor si altelor cine vinea la poarta ei. Se intimpla ca dadea merele pentru fabreci ca sa faca sucul. Asa de bune erau merele. Sucul din fabrecele beau toti satenii si simteau gustul de munca si placerea. Nimini nu a putut uita zilele in care strengeau merele.

Mda... cumva asa. Nu-s profi la asta. Ei, macar asa ceva.

Isabella7890643: este perfectã. Multumesc foarte foarte mult
Daniela001: poftim
Isabella7890643: este bunã si amuzanta cu BÃBUȚA
Alte întrebări interesante